Veelgestelde vragen

Hoe hoog is de borg?

Voor één dag huren is de borg € 350,- met de PIN.

Bij meerdere dagen stellen we de borg in overleg vast, deze dient voor vertrek per pin te worden voldaan.

Hoe kan ik de borg voldoen?

De borg kan worden voldaan per PIN. Contant of creditcard is niet mogelijk.

Moet de huurauto afgetankt ingeleverd worden?

Als u een auto huurt is de brandstof altijd voor eigen rekening. U krijgt uw huurauto vol mee en het is de bedoeling dat u uw eigen verbruik aan het eind van de huurperiode weer aanvult. Dus ja, de huurauto moet afgetankt worden ingeleverd, u voorkomt zo extra tankkosten.

Wanneer kan ik een huurauto terugbrengen?

Een huurauto kan bij ons worden ingeleverd op elk gewenst moment, ook buiten kantooruren. Hoe dat in z’n werk gaat wordt bij het ophalen van de auto uitgelegd.

Moet de huurauto schoon worden ingeleverd?

We wassen de huurauto nadat deze door u is ingeleverd. We zijn ingesteld op normale vervuiling. Extreme vervuiling, hondenharen  of roken in de huurauto valt hierbuiten.  Als dit zich voordoet worden de kosten van reiniging aan u doorbelast omdat deze kosten niet binnen de huurprijs vallen, een normale wasbeurt is wel inbegrepen.

Wat is bovenhoofdse schade?

Bovenhoofdse schade is schade boven 1,90 meter, dus schade die u hoog op de laadruimte of cabine veroorzaakt. Dit kan gebeuren als u door een te lage doorgang rijdt, of te dicht langs een pand of luifel. Bij deze vorm van schade is volgens onze algemene voorwaarden een hoger eigen risico van toepassing, met een maximum van 1500 euro voor particulieren en zakelijk 5000 euro. Helaas kunt u dit eigen risico niet verlagen door afkoop, maar gelukkig wel voorkomen met gewone voorzichtigheid.

Zijn inzittenden meeverzekerd?

Er is geen aanvullende inzittende verzekering.​

Is de huurauto ook verzekerd in het buitenland?

De huurauto is verzekerd in de meeste Europese landen. Neemt u bij twijfel contact op met ons kantoor.

Mogen er meerdere chauffeurs rijden?

We hanteren het uitgangspunt dat de huurder verantwoordelijk is voor de huurauto. Er mogen dus meerdere chauffeurs rijden, hier zijn geen extra kosten aan verbonden. De huurder blijft echter wel verantwoordelijk. Wel dient de chauffeur minimaal 23 jaar te zijn en minstens 3 jaar in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs.

Waarom vragen jullie om 2 legitimaties?

We vragen 2 legitimaties op verzoek van onze verzekeringsmaatschappij. Graag een Nederlands rijbewijs en paspoort of ID-kaart overleggen bij het ophalen.

Wat doe ik in geval van schade?

In geval van schade aan de huurauto moet u zorgen voor een volledig ingevuld schadeformulier.  Het bevindt zich in het blauwe mapje bij de autopapieren. Als er een tegenpartij bij de aanrijding betrokken is vult u het formulier samen in. Zorgt u ervoor dat het door beide partijen ondertekend wordt. Is er geen sprake van een tegenpartij dan vult u het formulier eenzijdig in, met de toedracht van het ongeval en uw handtekening.  Als de auto nog rijdt na de schade, kunt u verder en meldt u de schade zo snel mogelijk bij ons kantoor. We maken van een afspraak voor herstel en, als nodig, verder vervoer.  Rijdt de auto niet meer na de aanrijding? Dan wordt deze geborgen door Bovemij Alarm Service. U belt in dat geval het nummer op de groene kaart: 024-360 20 60.  Ook meld u de schade zo snel mogelijk bij ons kantoor.

Is de verbruikte brandstof voor eigen rekening?

Als u een auto huurt is de brandstof altijd voor eigen rekening. U krijgt uw huurauto vol mee en het is de bedoeling dat u uw eigen verbruik aan het eind van de huurperiode weer aanvult. U laat de tankbon in het voertuig achter en voorkomt zo extra tank en brandstofkosten.

Wat is de minimale leeftijd voor verhuur ?

Om bij ons te kunnen huren is de minimale leeftijd 23 jaar en minimaal 3 jaar in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs.

Wat doe ik bij pech onderweg?

Bij pech onderweg belt u onze partners van het  Auto Assistentie Team. Het telefoonnummer is 088-1121121. Zij helpen u dan snel weer verder.

Wat is het laadvermogen van een auto?

Het laadvermogen geeft aan met hoeveel kilo u de huurauto/bus mag beladen. Het laadvermogen verschilt per voertuig. Overlegt u daarom altijd even met een van onze medewerkers. Zij helpen u vast te stellen of hetgeen u wil vervoeren ook toegestaan is. Overlading is namelijk strafbaar en eventuele boetes komen voor uw eigen rekening.

9,1

“Vriendelijk, goed en perfect!”

J. van Lith

"Een familiebedrijf van generatie op generatie dat sinds 1952 bekend staat om kwaliteit en betrouwbaarheid."

Van den Dungen Autoverhuur

De Steenbok 14
5215 ME 's-Hertogenbosch
Bedrijfsnummer 7256

Bereken direct zelf, simpel en transparant uw huurtarief direct uw tarief berekenen