Veelgestelde vragen

Kan ik het eigenrisico verlagen?

Het is bij ons mogelijk om het eigenrisico te verlagen van € 750.00 naar € 350.00 per schadegeval mits u een particuliere klant bent, minimaal 3 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs, minimaal 24 jaar oud bent en niet ouder bent dan 70 jaar.

Hoe hoog is de borg?

Voor één dag huren is de borg € 750,- deze dient voldaan te worden met de PIN , Reservering op de Creditcard of overmaken voor aanvang huur ( moet zichtbaar zijn op onze bankrekening). Dit bedrag is tevens het eigenrisico per schadegeval.

U kunt als particulier dit bedrag verlagen na € 350,- dit kost € 10.00 ex BTW per dag.

Heeft u minder dan 3 jaar een geldig rijbewijs of bent u ouder dan 75 jaar oud dan heeft u een dubbele eigenrisico.

Bij meerdere dagen stellen we de borg in overleg vast, deze dient voor vertrek te worden voldaan.

Hoe kan ik de borg voldoen?

De borg kan worden voldaan per PIN, Reservering op de Creditcard of overboeking per bank voor aanvang huur. Contant is niet mogelijk.

Moet de huurauto afgetankt ingeleverd worden?

Als u een auto huurt is de brandstof altijd voor eigen rekening. U mag de auto zelf aftanken ( deze wordt altijd nog gecontroleerd door ons) of u kunt er voor kiezen dat wij hem aftanken en de kosten doorbelasten.

Wanneer kan ik een huurauto terugbrengen?

Een huurauto kan bij ons worden ingeleverd op elk gewenst moment, ook buiten kantooruren. Hoe dat in z’n werk gaat wordt bij het ophalen van de auto uitgelegd. De huur dagen lopen van 8.00 tot 8.00 uur

Moet de huurauto schoon worden ingeleverd?

We zijn ingesteld op normale vervuiling. Extreme vervuiling, hondenharen  of roken in de huurauto valt hierbuiten.  Als dit zich voordoet worden de kosten van reiniging aan u doorbelast omdat deze kosten niet binnen de huurprijs vallen, wasbeurt € 12,50, auto uitzuigen € 12,50  , rook , hondenlucht , of andere luchten € 125,= , bekleding diepstomen € 67,50. extreme vervuiling en luchten worden naar reinigen prijs voor gemaakt. de Prijzen zijn excl. 21% Btw.

Wat is bovenhoofdse schade?

Bovenhoofdse schade is schade boven 1,90 meter, dus schade die u hoog op de laadruimte of cabine veroorzaakt. Dit kan gebeuren als u door een te lage doorgang rijdt, of te dicht langs een pand of luifel. Bij deze vorm van schade is volgens onze algemene voorwaarden een hoger eigen risico van toepassing, met een maximum van 1500 euro voor particulieren en zakelijk 5000 euro. Helaas kunt u dit eigen risico niet verlagen door afkoop, maar gelukkig wel voorkomen met gewone voorzichtigheid.

Zijn inzittenden meeverzekerd?

Inzittende zijn gewoon mee verzekerd.

Is de huurauto ook verzekerd in het buitenland?

De huurauto is verzekerd in de meeste Europese landen. Neemt u bij twijfel contact op met ons kantoor.

Mogen er meerdere chauffeurs rijden?

We hanteren het uitgangspunt dat de huurder verantwoordelijk is voor de huurauto. Er mogen dus meerdere chauffeurs rijden, hier zijn geen extra kosten aan verbonden. De huurder blijft echter wel verantwoordelijk. Wel dient de chauffeur minimaal 21 jaar te zijn en minstens 3 jaar in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs.

Waarom vragen jullie om 2 legitimaties?

We vragen 2 legitimaties op verzoek van onze verzekeringsmaatschappij. Graag een Nederlands rijbewijs en paspoort of ID-kaart overleggen bij het ophalen.

Wat doe ik in geval van schade?

In geval van schade aan de huurauto moet u zorgen voor een volledig ingevuld schadeformulier. Het bevindt zich in het blauwe mapje bij de autopapieren. Als er een tegenpartij bij de aanrijding betrokken is vult u het formulier samen in. Zorgt u ervoor dat het door beide partijen ondertekend wordt. Is er geen sprake van een tegenpartij dan vult u het formulier eenzijdig in, met de toedracht van het ongeval en uw handtekening.  Als de auto nog rijdt na de schade, kunt u verder en meldt u de schade zo snel mogelijk bij ons kantoor. We maken van een afspraak voor herstel en, als nodig, verder vervoer.

Is de verbruikte brandstof voor eigen rekening?

Als u een auto huurt is de brandstof altijd voor eigen rekening. U krijgt uw huurauto vol mee en het is de bedoeling dat u uw eigen verbruik aan het eind van de huurperiode weer aanvult. U laat de tankbon in het voertuig achter en voorkomt zo extra tank en brandstofkosten.

Wat is de minimale leeftijd voor verhuur ?

Om bij ons te kunnen huren is de minimale leeftijd 21 jaar

Wat doe ik bij pech onderweg?

Bij pech onderweg belt u ons Noodnummer. Het telefoonnummer is 06-54790760. Zij helpen u dan snel weer verder.

Wat is het laadvermogen van een auto?

Het laadvermogen geeft aan met hoeveel kilo u de huurauto/bus mag beladen. Het laadvermogen verschilt per voertuig. Overlegt u daarom altijd even met een van onze medewerkers. Zij helpen u vast te stellen of hetgeen u wil vervoeren ook toegestaan is. Overlading is namelijk strafbaar en eventuele boetes komen voor uw eigen rekening.

Zijn mijn goederen ook verzekerd ?

Nee U moet zelf u goederen verzekeren die u vervoert.

Ben ik zelf verantwoordelijk voor vignet in landen waar dit nodig is ?

Ja u moet altijd zelf zorg dragen voor vereiste vignetten.

Kan ik mijn eigen auto bij jullie parkeren ?

Ja zeker u kunt u eigen auto hier op het terrein parkeren. Dit is wel op eigen risico !!!

9,4

“Eens in de zoveel tijd huur ik een busje om mijn objecten te kunnen vervoeren. Altijd heel fijn contact met Van Heeswijk , er wordt meegedacht en zijn behulpzaam kortom uitstekende service.”

P. Buyink

" generatie dat sinds 1922 bekend staat om kwaliteit en betrouwbaarheid."

Van Heeswijk Auto's

Rooiseheide 35
5481SG Schijndel

  • 073-5430335
  • verhuur@vanheeswijkautos.nl

Bereken direct zelf, simpel en transparant uw huurtarief direct uw tarief berekenen